suntem maturi! ( o, ba nu)


in lumea adolescentilor apar frecvent termenii: maturitate, imatur, matur etc. totusi, definitia pe care o dam maturitatii in sine este una imatura. chiar faptul ca ne consideram mai maturi ca ceilalti si ca ne straduim sa fim cei mai maturi doar ca sa parem mai inteligenti e o dovada de imaturitate.

fiti atenti, consideram pe cineva matur daca poate sa-si controleze anumite impulsuri, daca nu se manifesta ca un copil, daca gandeste intr-un anume fel. ne consideram cu totii maturi pentru ca suntem subiectivi. putini dintre noi sunt in stare sa accepte ca sunt imaturi, si cei care reusesc nu mai pot fi considerati imaturi, pentru ca faptul ca isi accepta defectele arata o oarecare maturitate, nu?

astia suntem noi, adolescentii, cei curiosi, nici copii nici adulti. nu mai vorbesc de copii, care n-au nicio idee ce-i aia maturitate, dar o sa indraznesc sa imi pun imaturitatea la incercare criticandu-i pe adulti. termenul de matur are o oarecare apropiere fata de termenul de adult ( cel putin la origini). pentru ca maturitatea fizica se atinge cand esti adult, si , faptul ca adultii au mai multa experienta ii face sa fie considerati maturi. dar oare sunt ei modelul dupa care ar trebui sa ne luam? pai, adultii sunt seriosi, muncesc, e ok, dar se cred mai maturi ca noi adolescentii nu? in plus, sunt nesiguri. sunt curiosi, ca si noi de altfel, de ce pareri au altii fata de ei, cum ar trebui sa se comporte in anumite situatii, si ei se simt penibil cateodata, si ei se intrec, dorindu-si sa fie mai buni ca altii. si ei se cearta din prostii ( cateodata se cearta de la chestii de la care noi nu ne-am certa) si ei sunt gelosi, si ei se manifesta copilareste la nervi. da, au autocontrolul mai dezvoltat ca noi ( doar putin) dar oare, asta chiar ii face mai maturi? revin la copii. observati cum ei nu sunt niciodata stanjeniti, cum nu le pasa de privirile pe care le arunca altii, nu ii deranjeaza sa umble goi, sau sa fie murdari, nu se simt prost daca se rade de ei, ci rad si ei. nu sunt capabili de multe lucruri de care adolescentii si adultii sunt, dar, la urma urmei, nu asta te face maturi. asa ca, sa nu ne luam dupa varsta sau dupa anii de scoala cand socotim pe cineva matur sau imatur. hai sa lasam prejudecatile la o parte si sa admitem ca suntem cu totii imaturi, dar tocmai asta face viata frumoasa, acea urma de inocenta copilareasca pe care o pastram chiar si cand imbatranim.

cam atat am avut de spus. v-am criticat pe toti, i-am criticat pe cei din grupa mea de varsta, o sa ma critic si pe mine, spunand ca nu sunt matur. sunt mult mai copil decat par, dar, pariez ca asa suntem cu totii.

daca aveti prieteni care din imaturitate fac prostii sau sunt enervanti, poate nu va suparati daca lasati un comentariu in care sa descrieti comportamentele lor, copilaresti.

Reclame

2 răspunsuri to “suntem maturi! ( o, ba nu)”

  1. viata ca o scuza… « Theshittyworldwelivein's Blog Says:

    […] ca ati reusit sa ramaneti seriosi citind randurile acestea ( daca nu, poate ar fi bine sa cititi postul despre maturitate ). daca va traiti viata ca o scuza, sau daca aveti si voi probleme ca ale mele, sau daca nu si […]

  2. suntem maturi! ( o, ba nu) - Ziarul toateBlogurile.ro Says:

    […] Suntem maturi! ( o, ba nu) Sun Aug 08, 2010 14:50 pm in lumea adolescentilor apar frecvent termenii: maturitate, imatur, matur etc. totusi, definitia pe care o dam maturitatii in sine este una imatura. chiar faptul ca ne consideram mai maturi ca ceilalti si ca ne straduim sa fim cei mai maturi doar ca sa parem mai inteligenti e o dovada de imaturitate. fiti atenti, consideram pe […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: